ABOUT US

We believe our goods are meaningful because of the
thoughtfulness of the people behind them

Anne Erenbjerg, født 1955 i Esbjerg. Dels opvokset i Lohals på Langeland og senere på Lollands yderste vestkyst. Hun har igennem hele sin opvækst haft interesse for kunst af forskellig art og benyttet enhver lejlighed til at bese kunst, både hos lokale kunstnere og ved diverse udstillinger på flere kontinenter. Først da hun havde passeret de 30, begyndte hun at finde ind til sin egen kunstart og hun har siden forfinet denne via malerkurser både i Danmark og i udlandet, bl.a. hos Rylander, Jørn Bie, Kis Nelleman m.fl. Inspirationen herfra, samt Annes eksperimenteren med farver og materialer, har givet hendes malerier et unikt og spændende udtryk. I en årrække var hendes malerier stærkt italiensk inspirerede, og hvor de mange tekster der optræder på hendes malerier, er fundet i Dantes ”Den guddommelige komedie” af kunstnerens italienske veninde, teaterinstruktør Firenza Guidi, som Anne var fotograf og rekvisitansvarlig for under opsætningen i Danmark af teaterstykket ”Maskinen”.

Tekster af Carl Scharnberg og private digte bruges ligeledes på relevante malerier. I 2003 åbnede Anne Erenbjerg to butikker i Vordingborg og Nakskov, med lækkert dametøj i naturmaterialer, økologiske sko fra Spanien og brugskunst, samt et mindre galleri i Vordingborg, hvor der ud over hendes egne værker, også udstilles af andre kunstnere. I efteråret 2009 blev Anne ramt af alvorlig sygdom og butikkerne er derfor blevet lukket ned. Hun har stadig det lille galleri i Vordingborg, samt fået indrettet et galleri og studie i sit hjem, hvor hun i løbet af 2012 begyndte at tilbyde malerkurser til de mange hun har på venteliste.

Anne har gennem de sidste 10 år lavet et utal af udstillinger, men er dog mest kendt i det sydsjællandske, hvor større private firmaer flere gange har erhvervet hele hendes udstilling, som permanent udsmykning. Ofte maler hun på bestilling for private, hvor der tages hensyn til ønsket om farvevalg og ophængningssted, men med den kunstneriske frihed som klausul. Af tidligere udstillinger kan bl.a. nævnes: Brd. Dahls kunstforening, Galleri Egone, Galleri Art Skovfred, Cph. Art Fair, Adv. Bang, Brorsen & Fogtdal, Art2See Odense, SKAT Sydsjælland, Møns Banks kunstforening, Åben Atelier, Totalrevision, Galleri Smidstrup, El-Comp, Cafe Piaf, Kolby Kås Færgekro, Kalvehave færgekro, Holbæk Kommune, Skin and Bone og mange flere.